Stiri

Forum

Anunturi

Cine e Online

Avem 43 vizitatori și nici un membru online

Sub aceasta sectiune gasesti informatii generale despre Dumbravita Timis, de la aparitia localitatii si pana la informatii legate de clima, relief sau populatie.


Zona Timişoara după evenimentul din 1552 s-a depopulat. În secolele XVII-XVIII s-au stabilit aici români şi sârbi din alte zone. În anul 1778 această zonă a Timişului a fost preluată şi administrată de Ungaria şi astfel a început popularea ei cu maghiari din zona oraşului Szeged şi din zona de după Tisza. Localităţile maghiare din Banat au apărut la sfârşitul secolului al XIX, în urma acţiunii guvernului maghiar.Locuitorii din Szentes au fost informaţi în anul 1889 de către ziarul local că guvernul înfiinţează mai multe sate în jurul oraşului Timişoara.

 

Dumbravita se incadreaza in climatul temperat continental moderat, caracteristic partii de sud-est a Depresiunii Panonice, cu unele influente submediteraneene (varianta adriatica).

Trasaturile sale generale sunt marcate de diversitatea si neregularitatea proceselor atmosferice.

 

Localitatea Dumbrăviţa este aşezată într-o zonă de câmpie, cu altitudini în jur de 95,0 m.

Terenul este constituit din materiale foarte diverse: argile, prafuri, nisipuri, pietrişuri, loessuri, piemontane, depozite loessiare provenite din măcinarea dealurilor piemontane estice spălate de ape. Principalele tipuri de sol întâlnite sunt: brun roşcat de pădure, cernoziom, argiluvisoluri.